Wanita ini dkwa tidak tahu pelitupmuka wajib dipakai, alasan yang diberi memang tak disangka

Seorang wanita Singapura yang tuIar baru-baru ini akibat tidak mahu memakai pelitup muka ketika berada di tempat awam memberi alasan bahawa dia tidak tahu bahawa wujud undang-undang yang mewajibkan pelitup muka dipakai ketika berada di kawasan awam, lap0r Free Malaysia Today.

Dalam lap0ran terbabit, wanita yang bernama Phoon Chiu Yoke, berusia 53 tahun difahamkan telah sekali lagi bersikap degiI apabila meIanggar aturan ketika berada di mahkmah tanpa memakai pelitup muka.

Dia sebelum itu turut ditegur oleh pengawal keselamatan apabila cuba menanggaIkan pelitup muka ketika melihat sekumpulan jurugambar yang bersedia untuk mengambil gambarnya.

Di dalam mahkmah pula, Phoon bertindak menanggaIkan pelitup mukanya di hadapan hakim, A Sangeetha sebelum dia diarahkan untuk memakai pelitup muka terbabit sepanjang proses pengadilan berlangsung.

Namun dia sekali lagi bertindak degiI apabila menanggaIkan pelitup muka sebaik sahaja tamat proses bersama hakim.

Dalam masa yang sama, semasa proses pengadilan. Phoon memberitahu hakim daerah Adam Nakhoda bahawa dia tidak biasa dengan undang-undang baru yang mewajibkan dia memakai pelitup muka di kawasan umum.

Dia memberi alasan bahawa dia baru sahaja pulang dari percutian selama enam hingga tujuh minggu di Scotland dan tidak mengetahui langsung mengenai undang-undang terbabit.

Tambah Phoon lagi, dia hanya tahu mengenai undang-undang terbabit setelah kejadian di Marina Bay Sands pada 15 Mei tuIar dan menjadi berita utama.

Hakim dalam kenyataannya telah memerintahkan agar Phoon direman di Institut Kesihatan MentaI selama dua minggu bagi penilaian pakar psikiatri, tetapi dia telah memoh0n untuk dikecualikan.

Phoon akan kembali ke mahkmah pada 8 Jun ini bagi menghadapi tud0han tidak memakai pelitup muka di tempat awam. –

Sumber: The V0cket via MyTv Viral via Hiburan Terkini

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Warung Kekayu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*