Ustaz Ebit Lew Dikatakan Tayang Kereta Mewah Hasil Derma Akhirnya Individu Ini Tampil Cerita Perkara Sebenar

Pendekatan berasal daripada kalimat dekat. Pendekatan memberi erti kaedah, cara, langkahlangkah dan sebagainya yang diambil bagi memulakan dan melaksanakan tugas atau mengatasi masalah dan lain-lain. Perkataan pendekatan memberi erti yang sama dengan perkataan approach dalam bahasa Inggeris.Ia memberi erti cara atau kaedah melaksanakan sesuatu atau yang bersangkutan dengan masalah.Oleh itu, pendekatan dan approach merupakan perkataan yang memberi erti yang sama.

Manakala pengertian dakwah, antara pengertian yang lebih jelas dan sesuai ialah suatu kegiatan ajakan baik dalam bentuk lisan, tulisan, tingkah laku dan sebagainya yang dilakukan secara sedar dan berencana dalam usaha mempengaruhi orang lain baik secara individu mahupun secara berkelompok supaya timbul dalam diri sasaran suatu pengertian,kesedaran, sikap penghayatan serta pengamalan terhadap ajaran Islam sebagai mesej yang disampaikan kepadanya dengan tanpa adanya unsur-unsur paksaan.

Baru-baru ini nama pendakwah terkenal ustaz Ebit Lew mula terpalit dengan pelbagai pandangan negatif oleh sesetengah pihak, yang sepertinya tidak senang duduk melihat kerja amal yang dilakukan.

Tayang kereta mewah?
Sehinggakan, ada pulak beberapa pihak yang cuba melemparkan tuduhan dengan menggunakan isu kereta mewah yang digunakan ustaz Ebit dalam misi bantuannya.

Senang2 nak tuduh dia guna duit derma.
Tidak senang dengan tuduhan yang dilemparkan terhadap ustaz Ebit Lew, seorang pengguna Facebook dengan nama akaun Yusran Yusof telah mendedahkan pendapatan yang dimiliki oleh pendakwah tersebut adalah atas usahanya sendiri.

Ade golongan2 bodoh yg ckp ustaz ebit lew gunakan duit derma org ramai utk beli kereta mewah, jangan lah kita jadi bodoh. Chanel youtube ustaz Ebit Lew view dia lagi byk dari youtuber soloz (gamer terkenal Malaysia) kot, kalau soloz mampu pakai mustang dh tentu ustaz ebit lew mampu juga pkai alphard. Lagi pn ustaz ada perniagaan lain lagi, buku2 hasil tulisan beliau pn byk dipasaran. Otak jgn sempit sgt.

Jom kita tengok secara kasar pendapatan ustaz Ebit Lew, tengoklah restoran dia dh ada 3 cawangan,ceramah tiap bulan full seluruh negara.

Page fb 1.8juta followers, Youtubee dh ada 400k subscriber dengan 3k-56k us dolar (rm12K – RM224K) pendapatan melalui youtube sebulan dan tahunan 42k-600k usd (rm168k- rm2 juta lebih )instagram.banyak lagi sumber kewangan beliau, untuk aset dan keluarga beliau.

Pendapatan dari Youtubee pun ribu2
Menafikan dakwaan konon ustaz Ebit Lew meraih kekayaan dengan wang derma, Yusran Yusof yang telah menyiasat serba sedikit mengenai sumber pendapatan pendakwah, yang datangnya daripada saluran Youtube dan perniagaan yang dijalankan.

Page fb 1.8juta followers, Youtube dh ada 400k subscriber dengan 3k-56k us dolar (rm12K – RM224K) pendapatan melalui Youtube sebulan dan tahunan 42k-600k usd (rm168k- rm2 juta lebih)…”.

Banyak lagi sumber kewangan dia
Untuk pengetahuan ramai, ustaz Ebit Lew mempunyai tiga buah cawangan restoran, ditambah pula dengan pendapatan daripada penjualan buku dan jemputan ceramah.Maka tidak hairanlah jika ustaz Ebit mampu untuk berkereta merah. Justeru sebelum menuduh ada baiknya kita siasatan dahulu dan jangan menghentam orang sesuka hati.

Pendekatan dakwah itu bererti metode atau cara yang terdekat digunakan dalam melaksanakan dakwah untuk menarik dan mempengaruhi sasaran supaya menerima ajaran Islam yang disampaikan dan mempraktikkannya.

Sumber : Kami Sayang Tun Mahathir & Yusran Yusof

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*