Respon Balas Ustaz Abu Syafiq Bila SajatKata Nak Jumpa

Isu Nursajatt menunaikan Umrh dengan berpakaian wanita lengkap pernah mendapat perhatian masyarakat awal tahun ini. Beberapa ulama terkenal turut membahaskan isu berkenaan. Antara yang lantang menegur tindakan Sajatt adalah Ustaz Abu Syafiq Abu Asy’ary.

Beliau turut mendakwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah SWT.

Beliau turut mendakwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah SWT.

“Kita sedia maklum antara yang wajib dilakukan seorang lelaki ketika umrah ialah memakai ihram. Pakaian ihram itu hendaklah tak langgar batasannya (memakai kain tidak berjahit)”.

KENYATAAN USTAZ ABU SYAFIQ TERHADAP SAJAT BERKENAAN PENUTUPAN KAABAH

Tidak berdiam diri, Sajat kemudian terus menyelar Ustaz Abu Syafiq dan ingin berjumpa. Menurut Sajat banyak lagi punca lain yang menyebabkan Mekah dan Madinah ditutup

Sajat juga menyamakan muka Ustaz Abu Syafiq seperti jenama alat elektrik Singer dan turut buat luahan hati  di Ig milik beliau sebelum ini.

Selepas kenyataan Sajat terhadap Ustaz Abu Syafiq menjadi tular, Abu Syafiq telah mengeluarkan beberapa kenyataan dan jelas ditujukan kepada Nur Sajat.

USTAZ ABU SYAFIQ RESPOND KEPADA SAJAT

Ketika ini Ustaz Abu Syafiq bukan berada dalam Malaysia tetapi berada di negara Turkey.

“Saya nak ajak rakyat Malaysia mai ke Turki sekarang sementara isu C-19 ni. Dengar cite mamat bertelekung dah koyak. Betul ke?”

Sebelum ini nak saman Dato Aliff Syukri 1 Billion sekarang Ustaz Abu Syafiq tanya, boleh saman Sajat jumlah sama tak?

“Ok tak kalau saya saman Corona Sajat #1Billion kerana menghina saya. Agak2 video air mata berdarah jugak ke nanti?”

Setakat ini tiada apa apa respond dari pihak Sajat. Rata rata netizen menyokong tindakan Ustaz Abu Syafiq untuk menyaman Sajat RM1 Bilion.

Melalui apa yang telah berlaku ini, ramai berpendapat agar sebarang bentuk kebati|an hendahlah dicegah daripada berterusan di masa akan datang.Bagaimana kaedah mencegah itu, ianya mestilah dilaksanakan dengan penuh hikmah agar ia tidak memberi gambaran yang salah terhadap kesucian agama kita.Maklumlah sejak zaman media s0sial ini, banyak pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk menimbulkan kekacauan.

Artikel By: Viddy Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*