Keluarga Ini Sudah 4 Malam Tidur Di R&R, Tiada Rumah Serta Tiada Kerja Dengan Anak Kecil Lagi

Berat mata mem andang berat lagi bahu yang memikulnya, itulah peri bahasa yang paling sesuai men ggambarkan sit uasi satu keluarga yang ter paksa menjadikan kawasan Rehat dan Rawat (R&R) sebagai tempat berteduh.

Kisah keluarga ke cil ini diceritakan oleh seorang pengguna Fa cebook dike nali sebagai Fairuz Yusoff dan perkon gsian tersebut telah meraih pelbagai respon daripada warganet yang rata-rata turut bersimpati dengan na sib yang me nimpa mereka.

4 hari dah bermalam di R&R

Kisahnya bermula apabila lelaki ini terserempak dan mula me negur pasangan suami isteri ber sama dua or ang anak di kawasan R&R Juru ketika berhenti solat.

Petang tadi singgah R&R bersolat ter gerak hati tanya sepasang suami isteri dan dua orang anak. Nampak keletihan bag pun penuh dgn pakaian, tuala, kain pelikat dan bermotor sahaja.

Bercerita lebih lanjut, kel uarga kecil ini menjelaskan mereka sudah empat malam menetap di situ berikutan tiada destinasi tetap untuk tinggal. Apa yang lebih menyedihkan, apabila mereka sama sekali tidak mampu menyewa dan sedang merantau bagi mencari pekerjaan.

Rupanya, dah 4 hari depa ber malam di pondok R&R, katanya merantau mencari kerja dan tiada tempat tinggal dan tak mampu menyewa, datang jauh dari utara. Kita sempat sedekah sekadar mampu dan harap ada pihak-pihak perihatin yang tam pil bantu atau yang mengenali mereka.

Semoga dimurahkan rezeki!

Sumber: Fairuz Yusoff Via OhBulan

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*