Gadis Ini Buat Pendedahan Jalin Hubungan Dengan Pelakon Terkenal Yang Sudah Berumahtangga

Memang tiada istilah karma di dalam agama Islam namun, sebagai seorang muslim, kita haruslah percaya bahawa setiap perbuatan yang baik akan dibalas baik dan setiap perbuatan yang jahat akan mendapat balasan yang setimpalnya.

Merebut pasangan samada suami atau isteri milik orang lain terutamanya di kalangan kenalan terdekat sama seperti merampas hak milik orang lain yang akan mengakibatkan persengketaan. Berdosa jalin hubungan dengan individu yang sudah berumah tangga, apatah lagi menyebabkan berlaku perceraian.

Mengejutkan apabila seorang wanita dikenali sebagai Ellika Azman tampil membuat pendedahan bahawa dirinya pernah menjalin hubungan cinta hingga hampir mendirikan rumah tangga dengan seorang lelaki berstatus. Melihat kepada foto dan video yang dikongsinya, ada netizen mendakwa lelaki yang dimaksudkan mirip kepada seorang pelakon terkenal.

Menerusi ruangan kapsyen, wanita berkenaan berkongsi mengenai hubungan yang dikatakan bermula sejak September tahun hingga keduanya mengambil keputusan untuk bernikah.

Assalamualakum, mungkin apa yg akan i share malam ni akan mengejutkan dan menyakiti beberapa pihak. Tapi demi Allah, apa yg i cuba sampaikan malam ini bukannya untuk kepentingan diri i seorang sahaja, tapi sebagai manusia yg ada perasaan dan jugak tahap kesabaran yg selama ni i cuba kawal sehabis mungkin untuk menjaga aib and nama beberapa pihak yg terlibat termasuklah diri i sendiri. I harap apa yg berlaku dalam hidup i selama setahun ni cukup nemberi pengajaran untuk diri sendiri dan jgak semua perempuan di luar sana,” tulisnya.

Ellika mendakwa dirinya menjadi ‘cair’ apabila lelaki berkenaan dikatakan hari-hari memberi mesej, menghubungi seterusnya meluahkan perasaan.

September, 2018, my relationship with this one guy yg bertatus suami orang bermula. I tahu benda ni memang salah and tak sepatutnya berlaku. But, i gagal. Bila hari2 dia text, call and meluahkan perasaan perasaan, lama2 i pun cair. Ya, my mistake. Tapi takde istilah i goda dia ya dalam hal ni. Cuma silap i, bila lama2 tu i terjatuh hati jugak dgn dia. So bermulalah kisah cinta antara i dgn this guy. Sampai lah March, dia datang jumpa parents i mintak restu.

“Then benda ni berterusan and jadi lebih serious sampailah kami decide untuk bernikah. And pernikahan tu sepatutnya berlaku minggu depan.

Malah, Ellika turut memaklumkan majlis pernikahan mereka sepatutnya dilangsungkan minggu hadapan. Bagaimanapun, dia mendapat tahu lelaki tersebut sebenarnya turut mempunyai seorang lagi isteri dan anak hasil dari perkahwinan berkenaan.

Nak dijadikan cerita, sejak makin nak dekat macam2 benda jadi so i decide to istikharah &.. ya, Allah have a better plan for me. Alhamdulillah, last2 minute dpt tahu, dia ada seorang lagi isteri dan seorang lagi anak dari perkahwinan kedua ni.

“So hari yang sepatutnya i patut jumpa his mama and abah, i sebenarnya dah decide nak diamkan je pasal benda ni and batalkan semua plan nikah ni. So.. tiba2 dpt call dari dia. Benda yang paling i terkilan and sedih, dia abaikan tanggungjawab dia as a husband and father sejak baby ni dilahirkan. Sekali pun tak pernah jenguk anak tu sampai ke harini.

“Niat i angkat tu sbnrnya nk bgtahu dia cancel jelah tp tiba2 kena tuduh dgn mama dia lepastu mintak i 100k lol,” jelasnya lagi.

Pada masa sama, Ellika juga memberitahu dia akan berkongsi lagi kerana tidak mahu dirinya dianggap mereka cerita dan dia berani untuk berkongsi kerana ada insan yang lebih menderita.

“I akan share satu2 sbb taknak ada mana2 pihak anggap i reka cerita. I, dia and Allah tahu apa berlaku.

“I berani share walaupun benda ni mengaibkan diri i jgak but i dh tak kisah dgn semua tu sbb i ingatkn i dh cukup teraniaya rupanya ada yang lebih menderita dari i which is his second wife. And i hope takde lagi yg akan jadi mangsa. Stay tuned for more,” tulisnya panjang lebar.

Serentak dengan pendedahan tersebut, entri berkenaan mendapat pelbagai reaksi ramai.

Cinta yang halal ialah cinta kepada isteri atau suami sendiri.Manakala yang haram ialah mencintai yang bukan hak dan kepunyaan kita iaitu isteri atau suami orang lain.Sesungguhnya perbuatan mencintai isteri atau suami orang lain adalah punca kepada keruntuhan dan kehancuran rumah tangga sesebuah keluarga

Hakikatnya, keruntuhan hidup pasangan suami isteri sehingga berlaku perceraian sering dikaitkan dengan kemunculan orang ketiga, sama ada campur tangan keluarga atau pasangan menjalin hubungan dengan individu lain.

Kredit: MH Foto: Instagram Ellika Azman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*