Kau Belum Kahwin Boleh Lah Cakap NeeIofa Kena Sekolah Sebab Muatnaik Status Yang Tak Sepatutnya

Selain tiada persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018, Noor NabiIa dalam tuntutan percraiannya memberikan alasan bahawa Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan walaupun mampu untuk memberi lebih daripada itu.

Kemelut rumah tangga Sharnaaz dan NabiIa belum menemui jalan penyelesaian apabila pelakon itu enggan menceraikan isterinya kerana ingin terus berusaha menyelamatkan rumah tangga yang mereka bina sejak dua tahun lalu.

Sejurus keluar dari kamar mhkamah, Noor NabiIa dilihat menangis sebaik suaminya yang juga pelakon terkenal, Sharnaaz Ahmad, 34, menolak permohonan crai yang difaiInya di Mhkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, hari ini.

“ Saya tak bersedia memberikan ‘statement’ (kenyataan) kerana fokus ketika ini membesarkan anak (Jebat Jayden) dengan penuh kasih sayang. Saya minta doa anda semua bagi mempermudahkan urusan,” katanya.

Sharnaaz yang diwakili peguam Datuk Akberdin Abdul Kader ketika ditanya hakim adakah sudah melihat tuntutan yang diterimanya daripada Noor NabiIa pada 29 Ogos lalu, menjawab ” Ya” namun tidak bersetuju dengan tuntutan crai berkenaan.

Sebaik prosiding perceraian Sharnaaz dan NabiIa berakhir di mhkamah hari ini, ramai yang cuba menjengah laman sosial peribadi Neelofa yang juga adik kepada NabiIa.

Seperti dijangka terdapat beberapa komen dan status menarik dimuatnaik Neelofa di Instastory beliau yang mana antaranya memberi kata-kata semangat kepada kakaknya NabiIa.

” Tolonglahhhh, drama TV berapa ni? tolonglahhh..”, antara status yang dimuatnaik Neelofa.

Tidak pasti ianya merujuk kepada apa dan siapa. Yang pasti cuma Neelofa sentiasa mengikuti perkembangan NabiIa dan menyokong apa jua keadaan yang menimpa kakaknya itu.

Bagaimanapun menerusi perkongsian Neelofa di Twitter, lain pula ceritanya. Ini kerana Tweet yang dimuatnaik beliau menerima respon ramai.

Tweet beliau berbunyi ” I just watched the best ‘drama’ ever. Guess who’s the actor? You kiII it!

Demikian status Neelofa yang telah mendapat respon netizen yang seratus peratus faham Neelofa juga tujukan kepada Sharnaaz, yang juga abang iparnya.

Ini jelas apabila Neelofa dilihat memuat naik Tweet tersebut kira-kira waktu tengahari antara 12 – 1 PM, iaitu sejurus berita tentang kes prosiding antara NabiIa dan Sharnaaz yang dilaporkan pihak media yang juga berakhir sekitar waktu tengahari.

Tweet yang dimuatnaik oleh Neelofa dibawah telah mendapat reaksi negatif netizen yang rata-rata mengecam beliau kerana dilihat cuma mengeruhkan keadaan.

Malah ramai yang meminta Neelofa supaya tidak campur tangan hal rumahtangga kakaknya itu dan meminta biar NabiIa dan Sharnaaz yang selesaikan sendiri.

Ini kerana Tweet beliau tidak berakhir di situ, Neelofa turut memuatnaik satu lagi Tweet yang berbunyi “Now the award for best actor goes to..”

Rata-rata berpendapat status yang dimuatnaik Neelofa sememangnya tidak kena pada waktunya. Meskipun ramai faham beliau menyayangi dan akan berada di belakang kakaknya, namun seharusnya Neelofa mengambil pendekatan berdiam diri.

Menjengah ruangan komen, rata-rata peminat Neelofa kecewa dengan beliau sehingga ada peminat yang menulis komen ” I thought u better than this. Perlu ke u yang nak komen lebih lebih..”

” Statement kau mcmni akan menimbulkan banyak spekulasi tentang masalah rumah tangga mereka. Kalau nak cakap, direct je terus. Jangan galakkan org berspekulasi yg berakhir dgn fitnah. Ingat kau tu public figure yg banyak baca kitab..” komen Hafiz

” Isu rumahtangga adik beradik, takperlu masuk campur. Let them be, dia nak buat keputusan mcm mana ke siapa salah ke Biar je. Tu yg my mom ajar lepas me and my sis dah kahwin, Buat hal masing-masing. Kalau susah minta tolong adik adik, kalau hal rumahtgga jgn sesekali share..” Linda

Pendapat min, Neelofa seharusnya tak perlu masuk campur dan mengelak dari membuat komen atau memuatnaik status yang boleh mengundang persoalan memandangkan status selebriti popular yang ada padanya boleh memberi persepsi pelbagai kepada warganet.

Sumber : Twitter & IG Neelofa via Citer Santai

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*